777 107 717 Pro informace volejte 8h - 18h
Místo bytu nemovitostní fond. Co vám nabídne a jaké jsou trendy?
červen 15

Místo bytu nemovitostní fond. Co vám nabídne a jaké jsou trendy?

Místo bytu nemovitostní fond. Co vám nabídne a jaké jsou trendy?

Nemovitosti jsou dlouhodobě vnímané jako jedna z osvědčených možností, jak ochránit peníze před inflací nebo jak se zajistit na stáří. Domy, byty i komerční objekty v posledních letech značně zdražily. Kdo nemá na celou nemovitost, může zkusit fondy.

Fondy, které umožňují diverzifikovaně investovat do výnosových nemovitostí, nejsou na finančním trhu nic nového. Jen se o nich nyní v souvislosti s koronavirovou krizí a inflací více mluví. Investování prostřednictvím fondů, ať už nemovitostních nebo jiných, je přitom na první pohled jednoduché. Stačí například každý měsíc poslat určitou částku a těšit se na výnosy. Současně se ale ukazuje, že stále více lidí chce mít přehled o tom, do jakých nemovitostí jejich peníze jdou.

Alespoň podle stylu komunikace a vyjádření poskytovatelů nemovitostních fondů je tak pryč doba, kdy investoři ani netušili, do jakého projektu své finance vkládají. Většina fondů je dnes otevřená, to znamená, že investory seznamují se svým záměrem a se svými plány. Někde si zájemci dokonce i mohou vybrat například konkrétní investiční byt, prohlédnout si jej nebo se v něm ubytovat.

Změny jsou způsobené mimo jiné rostoucím zájmem o investice do nemovitostí v posledních letech. Nemovitosti tak lidé vnímají stále jako zajištění vložené investice s trvalým zhodnocením.

Znát konkrétní nemovitosti

Existují dva hlavní typy investorů. Ti, kteří nechtějí trávit čas složitým výběrem fondu a je jim v podstatě jedno, z jaké budovy budou vlastnit podíl – zajímá je pouze výnos. A potom ti, kteří se do procesu zapojí více. Právě detailnější výběr investice začíná být u Čechů oblíbenější. 

Vítězné nemovitosti pandemické krize

Poslední měsíce také ukázaly, že vedle logistických areálů jsou vítězem pandemického roku také retailové parky, protože na rozdíl od klasických kancelářských budov nebo velkých obchodních center nebyly omezeny restrikcemi a povětšinou fungovaly v běžném provozu. V retailových parcích totiž bývají zejména obchody s potravinami, domácími potřebami, jejich součástí jsou také lékárny nebo hobby markety, na něž se omezení nevztahovala, případně jen částečně. 

Na druhou stranu, zájem projevovali investoři i o nemovitosti určené k bydlení. Výrazně narostla poptávka po vlastních rekreačních nemovitostech nebo po apartmánech. Zájem neopadá ani o investiční byty.

Poměrně novým trendem je možnost investiční byt po několika letech odkoupit do osobního vlastnictví. Několik let tak může být investor spoluvlastníkem a vydělávat na nájemním bytu či apartmánu, následně jej odkoupí a může se do něj třeba přestěhovat. Investiční byt přináší každoroční pravidelný výnos. Přitom investor vlastní jen část konkrétní jednotky. Zbytek může v případě zájmu doplatit a bytovou jednotku získat zcela do vlastnictví, nebo zůstane ve fondu za stejných podmínek a nechá vložené peníze vydělávat dále.

Přibývá vzdělaných investorů

A ještě můžeme zaznamenat jeden trend, a to snahu investorů získat co nejvíce informací, vzdělávat se a podle toho se rozhodnout. S tím souvisí i rostoucí zájem o investice.

https://www.investujeme.cz/clanky/misto-bytu-nemovitostni-fond-co-vam-nabidne-a-jake-jsou-trendy/

icon

K dnešnímu dni jsme pomohli vyřešit bydlení 4603 rodinám.

Baví nás opakovaně zažívat ten moment, při kterém dojde k propojení finančních produktů (hypotéky) se skutečnou hmatatelnou věcí (stavba).

icon

Průměrně jsme klientům ušetřili 189837 Kč.

Jak je to možné? Zvolili jsme pro ně výhodnou banku a dokázali jsme vše zajistit bez zbytečných poplatků a sankcí.

icon

Náš analytický tým se stará o to, abyste dostali exklusivní nabídku dle současných možností trhu.

Také vám pravidelně dodává aktuální informace pro lepší orientaci ve finančních produktech.

Kdo šetří má za tři…